Otse põhisisu juurde

PARIMAD RAAMATUD 2017: LASTE- JA NOORTEKIRJANDUS

Möödunud aasta parimateks hinnatud raamatute hulgas on laste- ja noorteraamatute osakaal tänavu kõhnuke, aga küllap leiab head lugemist siitki.

LASTE - JA NOORTEKIRJANDUS


Ilmar Trull "Mannekeeni talu"
"Neid naljakaid luuletusi, mis teevad igala ajal tuju heaks, soovitan lugeda kõigil, nii lastel kui ka täiskasvanutel. Tegemist on raamatuga mida lugema hakates ei suutnud enne lõppu käest panna. Ja praegugi võin igala ajal toredaid luuletusi üha uuesti ja uuesti lugeda. Igas luuletuses on olemas ka tähelepanelikele mõni tõetera. Samuti kiidan Ilmar Trulli illustratsioone." 









Margus Karu "Hobune Henry unenägu"
"Raamat kaob teiste värvikirevate raamatute vahele küll ära, aga sellegipoolest tasub seda raamatukoguhoidjalt küsida, sest lugu on iseenesest väga ilus ja heasüdamlik.".  




 

Ilmar Tomusk "Triinu tomat"
"Parim raamat õpetamaks lastele, et tomateid ei saa ainult poest. Neid saab kasvatada. Õpetab lastele taimede eest hoolitsemist ja kannatlikkust." 
Selle raamatu kohta on Marion kirjutanud siin



 


Evelin Ilves "Linnu lood"
"On inimesi, kellele see raamat üldse ei meeldi, aga vot mulle meeldib. Hea rahulik öökapilugemine, mida illustreerivad imeilusad pildid." 


Tamsyn Murray "Teise ringi süda"
"Raamatu üheks peategelaseks on viieteistaastane Jonny, kes on haiglas ja ootab doonorsüdant. Kui talle leitakse sobilik süda ja operatsioon õnnestub, tekib poisil palju vastamata küsimusi. Kui palju ikka on inimestel võimalusi luua iseenda tuliuus versioon? Kust üldse alustada? Poiss mõtleb oma doonorile ja tahab teada kellelt ta oma uue südame sai.

Teiseks peategelaseks on Niamh, kelle kaksikvenna Leoga juhtus ränk õnnetus. Haiglas arstid selgitavad perele, et Leo aju ei hakka kunagi tööle. Õnnetuse iseloomu tõttu on suur osa tema kehast kahjustamata, küsitakse, kas pere on Leoga elundidoonorlusest rääkinud. Leo suudaks päästa ja muuta palju elusid. Pere peab otsustama, mida Leo ise oleks tahtnud.

Raamat aitab mõista organidoonorite lähedasi ning doonorluse saajaid."





Helen Käit "Eksinud"
"Põnev seikluslugu Alutaguse metsade vahel toimunud klassiekskursioonist. Peale lugemist tekkis minul küll hirmus soov ka sinna seiklema minna (ilma äraeksimiseta muidugi 😊)."





Kommentaarid