Otse põhisisu juurde

PARIMAD MUUSIKAPLAADID 2017

Lugemise mõnule lisaks pakume ka kuulamisnaudingut.


"Suveöö" ja "Unustuse jõel"
"Need plaadikogumikud on esimesed Jaak Joala CD-d ja ka esimesed Eesti Vabariigi ajal ilmunud albumid. Plaatide koostaja on Olavi Pihlamägi. Kauaoodatud plaatidelt leiab nii üldtuntud rahva lemmikuid nagu „Mareia Louisa”, „Sügislehed” ja „Vana meloodia” kui ka Eesti Rahvusringhäälingu ja erakogude lintidelt restaureeritud rariteete. Samuti on plaatidel ka meie heliloojate omal ajal keelatud loomingut. Kuna Joala eelmised heliplaadid olid vinüülplaadid ja ilmusid nõukogude ajal plaadifirmalt "Melodija", on need kaks cd-d oluliseks täienduseks meie kultuuriloole." 






Eestikeelne „Muinaslugu sinilinnust” ja ingliskeelne „Estonian Evergreen Revival”
"Kuna nõukogude ajal oli eesti popmuusika jõudmine maailma parimate artistideni takistatud, otsustati täita see tühimik nüüd. 
100 eesti parima poplaulu hulgast aastatest 1945- 1980 valis rahvusvaheline žürii välja parimad, millele tegi uued kaasaegsed arranžeeringud Saksamaalt pärit Lutz Krajevski. Samadele lauludele on loodud ka uued ingliskeelsed tekstid. 
Koos Lutz Krajenski Big Bandiga astuvad üles solistid Maarja, Liisi Koikson, Elina Hokkanen, Sofia Rubina, Susanna Aleksandra, Kaire Vilgats, Laura, Koit Toome, Karl- Erik Taukar, Uku Suviste ja Ott Lepland. 
Plaadiprojekti idee autor ja produtsent on Mikk Targo."

Kommentaarid