Otse põhisisu juurde

Parimad lugemiselamused 2016: parimad raamatud

Taas soovitame raamatuid, mis aasta jooksul meie raamatukogu töötajaid kõige enam köitsid. Lisaks jagame muusikasoovitusi.

Muutsime veidi meie iga-aastast parimate raamatute väljaselgitamise traditsiooni. Eelmisel viiel aastal koostasime edetabeli parimatest uutest raamatutest. Kuid kuna uued raamatud alati kohe meie lugemisvarasse ei jõua, soovitame sel aastal ka raamatuid, mis on ilmunud varem, aga mida lugesime 2016. aastal.

Meie raamatukogu töötajad valivad lugemiseks raamatuid väga erinevatest žanritest, seega jagame lugemiselamusi igale maitsele. Samas kuna meie eelistused on nii erinevad, ei ole meil ette näidata põnevat parimate uute raamatute edetabelit.

https://www.rahvaraamat.ee/images/products/000/833/705/thumbnails/big/c63691ac520754250c288768e3139fc5ea673f67/klaaslaps.JPG
Siiski on üks 2016. aasta lõpus ilmunud raamat, mis tõusis kolme häälega esile. See on Maarja Kangro autobiograafiline romaan „Klaaslaps”.

„Nii hästi kirjutatud raamat, et valutad kogu hingega kaasa. Ja kui juba loost lahti lasta ja avaramalt mõelda suudad, siis suudad ehk ka maailma teritatud tunnetega tajuda.”

„See, et üks Eesti kirjanik on oma teoses julgenud olla niivõrd aus ilma midagi tsenseerimata, on suurt tunnustust väärt.”

„Ükskõikseks see lugu kindlasti kedagi ei jäta.”

Pikemalt on jagatud raamatu „Klaaslaps” lugemiselamusi selles mälestusi ja elulugusid käsitlevas postituses. Ühtlasi on Leigi tutvustanud seda teost siin.

Oli veel mõni raamat, millele anti kaks häält. 2016. aasta raamatutest kiideti Mihkel Raua autobiograafiat „Kus ma olen ja kuidas sina võid palju kaugemale jõuda” ja Ilmar Taska romaani „Pobeda 1946”. Põnevat elamust pakkusid kriminaalromaanid Katrin Pauts „Politseiniku tütar”, Jussi Adler-Olsen „Patsiendikaart nr 64” ja Michel Bussi „Leidlaps lumetormist” ja Clare Mackintoshi psühholoogiline põnevusromaan „Ma lasen sul minna”. Varem ilmunud raamatutest sai kaks häält Marian Suitso noorteromaan „Hobusehullud” (2013).

Kõikidest 2016. aasta lugemiselamustest saab lugeda järgmistest postitustest:

Viie eelneva aasta parimad raamatud: 2015, 2014, 2013, 2012 ja 2011.

Muusikasoovitusi jagas sel aastal peamiselt meie muusikatoa raamatukoguhoidja Rita. CD-de nimekiri on siin.

Meenutuseks ka 2015. a kirjutatud postitus „Meie lemmikmuusika”. Seal soovitasime oma lemmik-CD-sid, mida saab meie raamatukogu muusikatoast laenutada.

Kommentaarid