Otse põhisisu juurde

Peter James "Surnud mehe jäljed"

http://www.rahvaraamat.ee/images/products/000/703/943/thumbnails/view/93a1fb09f8b9bdf070663b36068fc6481c090155/surnud-mehe-j%C3%A4ljed.jpg
Kriminaaluurija Roy Grace on selle žanri austajatele tõenäoliselt tuttav tegelane. "Surnud mehe jäljed" on Roy Grace juhtumite sarjas 4. raamat.

Roy Grace ise on tüüpiline krimisarjade peategelane: keskealine mees, tema minevikus on mõni traagiline sündmus, ta on läbi käinud "paksust ja vedelast", tema armusuhted on keerulised, ta on tööalaselt allumatu ja isepäine ning lisaks veel mitmete inimlike pahedega nagu liigne alkoholilembus, käest lastud füüsis jmt.

Raamatu sündmused saavad alguse sellest, kui Brightoni tulvaveetorust leitakse naise säilmed. Kuna tegu on mõrvajuhtumiga, asub seda uurima Roy Grace. Paralleelselt jutustatakse mitut erinevat lugu, mis ajapikku kõik omavahel seostuvad. Vaheldumisi on sündmused esitatud minevikus, aastas 2011 ja olevikus.

Raamatusse on sisse toodud ka 2011. aasta terrorirünnak kaksiktornidele. Seda traagilist sündmust kasutab ära üks loo peategelane, kes lavastab enda surma ning püüab kohustustest ja võlgadest vabana uut elu alustada.

Põnev ja hoogne lugemine neile, kes armastavad krimijutte. Mulle meeldib, et üle pole pingutatud ka võigaste detailidega, mida kriminaalromaanides sageli ette tuleb.

http://www.peterjames.com/

Kommentaarid