Otse põhisisu juurde

Camilla Läckberg "Jääprintsess"

Kirjastus Fookus Meedia, 2011

Minu arust üks 2011. aasta parimaid Põhjamaade krimitõlkeid. Teravalt psühholoogiline, kuid naiselik kirjutamisstiil viivad lugeja külma, talvisesse, mahajäetud ja isoleeritud väikelinna, kus petlikult rutiinse kohaliku elu lõpetab noore naise surm, mille taga on peidus terve müsteerium.

Peale aastaid Stockholmis elamist peab Erica vanemate ootamatu surma tõttu pöörduma tagasi endisesse kodulinna. Hetketuju ajel soovib ta kokku saada oma kunagise parima lapsepõlvesõbranna Alexiga, kuid leiab ta veenid läbilõigatuna vannist, kus vesi peaaegu jäätunud.

Erica biograafitöö tõttu paluvad Alexi vanemad tal kirjutada mälestusartikli nende tütre kohta. Seetõttu on Erica sunnitud süüvima sügavamale oma sõbranna ellu ja surma põhjustesse, kui tahaks. Uurimistöösse kaasab ta ka teise lapsepõlvesõbra Patriku, kes töötab kohalikus politseis. Kahekesi jõuavad nad saladuste jälile, mille avastamist nii mõnedki inimesed poleks soovinud.

Vaatamata sellele, et ühes raamatus leiavad kajastamist mitmed erinevad probleemid, nagu koduvägivald, pedofiilia, vaimuhaigus, abielurikkumine jne, mis ühte raamatusse kirjutatuna justkui tunduksid liialdamisena, kuid mis selles raamatus viivad samm-sammult mõrva lahendamiseni.

Soovitab Leigi

Kommentaarid