Otse põhisisu juurde

Brigid Keenan "Diplomaatiline pagas"

Raamat räägib ajakirjanik Brigid Keenani elust diplomaadi abikaasana.

Aastate jooksul elasid nad näiteks Brüsselis, Trinidadis, Barbadosel, Indias, Gambias, Süürias ja Kasahstanis ning raamatus meenutab Brigid Keenan millised äpardused ja kordaminekud teda nendes erinevates kohtades saatsid.

Raamat pakub mõnusat ajaviidet ning kuna tegemist on siiski reisiromaaniga, siis saab samas ka teadmisi erinevate maailma paikade kohta. Kirjutatud kaasahaaravalt ja leidub ohtralt lõbusaid seiku.

Katkendeid raamatust:

"AW juhatas mu oma isiklikku kanakuuti ning mu süda langes saapasäärde. See koosnes traatvõrguga ümbritsetud verandast, umbes kaks ja pool meetrit pikk, ja selle taga asuvas toast voodi, paari tooli ja lauaga- see oli eluruum. Hüti tagumises otsas asus tsemendist juurdeehitis, mis oli vaheseinaga köögiks ja vannitoaks jagatud. Kõik nägi välja rohmakas, nagu ise tehtud, mis osutuski tõeks: AW oli saabudes valinud puu, millest kuut ehitada ning oli selle valmimisel silma peal hoidnud."

"Ühel päeval Maracase rannas sattusime tähele panema veidrat seika sipelgate elust. Oli toonud kaasa väikse karbi juurviljasalatit ja unustanud kaane irvakile, kui me ujuma läksime. Naastes nägime ymbes viiekümne jala pikkust porgandiriba, mis meie teki juurest aeglaselt eemaldus. Sipelgad marssisid tihkelt üksteise järel, igaühel tükike porgandit õlal. Kapsas oli puutumata karbis."

Kommentaarid