Otse põhisisu juurde

Rakvere Teatri projektijuht Heigo Teder soovitab

Parim raamat lõõgastumiseks: Frank Milleri "Sin City" ja teised koomiksid. Adrenaliin on permanentselt laes! Kõrvale manustada ohtralt odavat viskit ja rämpstoitu. Ettevaatust: tekitab soovi tülinorida kui oled end "kotkaks" lugenud.

Kergeim raamat raskeks hommikuks: legendaarses "Mirabilia" raamatusarjas ilmunud Jenö Rejtö kriminaalparoodia "Karantiin Grand hotellis". Segamini peen iroonia ja jäme huumor. Koketeeriv, seikluslik pulp-romaan, mis peletab kassiahastuse kiiremini kui paracetamol.

Raamat, mis inspireerib: Toomas Paul "Totrus ja tähendus". Mõrkjad mõlgutused: DNA ei hooli ega tunne kaasa. DNA lihtsalt on. Ja meie tantsime tema pilli järgi. Pillilt kostab "There's probably no God. Now stop worrying & enjoy your life".

Nii põnev raamat, et nälg, mis tahab silmanägemist ära võtta, taandub kurvalt üksi kööki, sest sul pole küll aega oma lugemistoolist nii kaugele minna: Torgny Lingreni "Valgus". Katku laastatud Põhja-Rootsi kolkaküla, kus kõik moraalireeglid kehtivuse kaotavad ning musttuhat küülikut ja päratu kult omamoodi peategelaseks kujunevad :)

Laiskuseraamat: Anne Ermi võrratu "Polkast rokini"! Eesti levimuusika panoraam aastast 1984. Ainus mis jääb on beat!

Raamat, mida võib lõputult üle lugeda: Jack London "Smoke Bellew". Tsiteerides peategelast: "What's the good of turning back after getting this far? Besides, I've got my taste of meat, and I like it. I'm going on."

Kõige piinlikum raamat, mida armastada: Janusz Przymanowski "Neli tankisti ja koer". Segamini paatos, lapsepõlves nähtud Poola teleseriaalide fragmendid, mis lugedes silme ees elustuvad, ja sõjaromantika. Heroiline raamat kõigile meestele, kelle põues aegajalt "poisilik ulakus" pead tõstab.

Raamat, mida lugedes võib ennast surnuks naerda: "Piibel. Vana Testament". Puhas vana kooli action. Kes paneb isa, kes paneb poega, kes paneb lihtsalt tallele. Hookus-pookus käsikäes veini ja verega.

Raamat, mis muudab elu paremaks? Ainult üks nimi: Charles Bukowski. Eranditult kõik teosed selle legendaarse joodik-poeedi sulest: vahet pole kas luule või proosa. Kärakas, naised ja muud eluõied :)

Kommentaarid