Otse põhisisu juurde

Kirikuõpetaja Tauno Toompuu soovitab

Joseph Ratzinger (paavst Benedictus XVI) "Sissejuhatus kristlusesse" (Johannes Esto Ühing)

See on tänapäeva inimesele kirjutatud ülevaade ristiusu esmastest õpetustest. Kasutades filosoofilist keelt, teaduslikust uurimusest tuttavat metoodikat ning moodsa inimesi küsimus esitleb autor tähelepanuväärse osavusega kristliku usu põhiteemasid nii, et ka väga nõudlik lugeja saab tubli annuse uusi tedmisi ja ehk ka teise pilgu, kuidas näha inimest ja maailma tema ümber.




J. John "10 käsku 21. sajandil" (Allika kirjastus)
Raamat, mis võtab kõigil kristliku eetika suhtes püsinud eelarvamustel relvad. See tekst avab 10 käsu rakendamispõhimõtteid tänases kiirelt muutuvas maailmas moel, mis on võimalik igaühele. Väga praktiline raamat, millest loetud saab kohe oma elus proovile panna.

Tarmo Toom "Sest Sinu silmale pole suletud süda kättesaamatu" (Ersen) ja Aurelius Augustinus "Pihtimused" (Allika kirjastus)

Esimene neist on kahtlemata parim käesoleval aastal ilmunud teoloogiline teos. Lääne tsivilisatsiooni ühe tähtteose Aurelius Augustinuse "Pihtimuste" maakeelne kommentaar eestlasest autori poolt. Teos on oluliseks abimaterjaliks "Pihtimuste" lugemisel ja soovitatav lugeda paralleelselt. Aga sobib täiesti ka iseseisvalt lugemiseks, et mõista ühe suurima kirikuisa ja pühaku elu ja maailmapildi kujunemist. Mõlemat raamatut lugedes saab selgeks, et inimese tee Selleni, keda vahel nimetame Jumalaks on sageli pikk. Aga seda teed tasub käia, sest kuhugi viib ta niikuinii.

Kommentaarid