Otse põhisisu juurde

Asko Künnap "Mälestused"

Alustuseks toon teieni annotatsiooni, mis on reeglina aluseks ka raamatukogudele raamatu sisu üle otsustamiseks ja raamatute tellimiseks.
Karl Martin Sinijärv (Eesti Kirjanike Liit):
"Viimase aja ühe elegantsema memuaarteose puhul torkab esmalt silma asjaolu, et kui nii mõnelegi Asko Künnapi varasemale teosele on ette heidetud vormi domineerimist sisu üle, siis Mälestused on puhas sisulise külje tour de force, võimaldades lugejal lisaks autoriga kaasa mõtlemisele soovi korral ka ise autoripositsioonile asuda. Lisaks leidub raamatu lehekülgedele ohtralt praktilisi rakendusi, millele seab piirid vaid tarbija fantaasia."

Loomulikult tellis raamatukogu selle memuaarteose. Ikkagi eesti kirjandus.

Siiski on raske kirjeldada seda tunnet, kui me raamat de visu meie ees seisis. Oli see üllatus, jahmatus, nõutus, rõõm, pettumus... Kui ma tahaksin osta märkmikku, ülistaksin teose taevani. Tõenäoliselt isegi ostan mõne oma sõpradele jõulukingiks.

Kas see sobib raamatukogusse laenutamiseks? Raamatukogu raamatutesse sodida ja märkmeid teha pole teatavasti kuigi ilus. Nüüd siis silmitseme pehmelt öeldes nõutult raamatut, mille tiitellehel on pilt Asko Künnapi õmmeldud konnast, ning millele järgneb hulk ilusaid, ümarate nurkadega, valgeid ja puhtaid lehti ning ei suuda otsustada, kas peaks sellele vöötkoodi panema ...?

Raamatu kiituseks peab ütlema, et kui sageli kurdetakse, et uus eesti kirjandus on täis roppusi, siis sellest patust on see teos küll täiesti prii. Kujundus on ilus ning tagakaanel on isegi üks luuletus. Soovitan osta!

Kommentaarid

  1. Ma saan kirjutamise aluseks olnud emotsioonist väga hästi aru. Et jah, omamoodi lõbus, aga teisalt tuleb nutumaik suhu... Võib-olla saate raamatupoele tagastada.

    VastaKustuta

Postita kommentaar